Richting New York!

Categories Reizen
Over een kleine twee maanden reis ik naar New York! Je leest het goed, ik ga een bezoekje brengen aan de Big Apple en dus eindelijk die grote oceaan eens oversteken. Wat kijk ik er naar uit! Een stad als New York spreekt natuurlijk tot de verbeelding, dus hopelijk kan ze mij in het echt ook bekoren. Al twijfel ik daar eigenlijk niet aan. Dit wordt een droom die uitkomt!

 

Hoewel het vertrek pas gepland is eind januari, gaat er geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. Maar eerst moet ik die vervelende examens nog overleven. Het is een strak schema. Mijn examens eindigen 29 januari en 30 januari om kwart na tien stijgt het vliegtuig al op! De valies zal ik dus best een stukje op voorhand maken.

Deze reis doe ik niet zomaar. Sinds dit jaar is er een nieuw keuzevak voor mijn richting met welke je mee kan gaan naar New York of Londen, of beiden. Londen had ik al enkele keren bezocht en nog niet zo heel lang geleden, en NY lijkt zo ver weg dus kon ik deze kans niet laten vliegen! Enkel de eerste 40 ingeschrevenen mogen mee, dus de dag van de inschrijving zat ik helemaal trillend en nerveus voor mijn laptop (ik was nummer 9 trouwens). Natuurlijk ga ik er deels voor mijn plezier naartoe, maar er staat een heuse planning op me te wachten. Zo gaan we de typische toerist uithangen, gecombineerd met economisch gerelateerde- en  bedrijfsbezoeken. Ook zullen we enkele vrije uurtjes hebben, al zijn deze niet zo heel erg veel. Dus als ik ga shoppen, moet het snel gebeuren! Het middageten moeten we zelf verzorgen, dus indien iemand leuke tips heeft, shoot!

Er gaat natuurlijk ook voorbereiding aan vooraf. Zo moet ik binnen enkele dagen een presentatie geven en in januari ook nog eens een discussie begeleiden. Vanzelfsprekend zijn beiden over NY. Ze doen me enkel maar meer zin krijgen in deze reis! Buiten schoolopdrachten, moet ik ook nog mijn ESTA-formulier in orde brengen, net zoals mijn internationaal paspoort en de reisverzekering. Heel wat paperassen met andere woorden.

Eind januari – begin februari loop ik dus rond op Amerikaanse bodem. Ik verwacht me aan zeer koude temperaturen, dat vind ik het enige jammere. Als activiteit op een vrije middag heb ik gekozen om te fietsen, hopelijk beklaag ik me dat niet. En anders, een goede warme chocomelk na afloop!

Als je leuke tips hebt om dingen te doen/bezoeken/bezichtigen die ik zeker niet mag laten schieten, laat me zeker weten! Ik hoor het heel erg graag.

 

♡ Lies

 

Ik ben Lies, een 22 jarige student in Gent, internet padvinder, wereldreiziger in wording, koffiedrinkende kattenvriend, vergeetachtige perfectionist, wannabe prinses en liefhebber van alles wat mode uitschreeuwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *