Mijn reis naar Boedapest

Categories Reizen
Enkele dagen geleden bezocht ik samen met mijn mama Boedapest. Vanaf mijn 18e verjaardag, mag ik om de twee jaar eens op citytrip met haar. De eerste keer was het Barcelona, en nu had ik gekozen voor Boedapest. De baden en koffiehuizen spraken me enorm aan. Ik moest en zou er eens naar op reis gaan. Nu Boedapest de laatste jaren steeds meer opkomt als citytripbestemming, dacht ik me eraan te wagen.

In eerste instantie stelde de stad me wel wat teleur. Buiten het regenachtige weer, vielen vooral de oudere en niet verzorgde gebouwen op. Zo jammer. Al die oude gebouwen zouden zeer mooi zijn als ze wat meer zouden worden verzorgd! Dit gevoel had ik ook bij de grootste thermen van Boedapest in het park, de Szechenyi Baden. Nochtans een van de grotere toeristische attracties. Nu ja, het was wel een hele ervaring op zich die baden! Het warme buitenbad was mijn absolute favoriet. Ook ‘het’ beeld heb ik er mogen aanschouwen, namelijk schakende oude mannen. Binnenin waren er ook nog veel baden, maar enkelen daarvan hadden een toch vrij aparte, sterke geur. Niet meteen mijn lievelingsgeuren.

Naast de thermen, waren we uiteraard verplicht om veel koffie te drinken daar! Daar hebben we natuurlijk ook met volle teugen van genoten. Heel uitgebreide koffiekaarten lachten ons toe. Een keuze maken was moeilijk, maar na lang twijfelen lukte het toch steeds.

Over het hotel waren we heel tevreden. We hadden een eigen keukentje en living, wat we helemaal niet nodig hebben. Zeer grote kamer dus. In het hotel was er ook de mogelijkheid om te sporten en te baden. Van dat laatste hebben we natuurlijk wel eens geprofiteerd. Plonzen in het zwembad en luieren in de jacuzzi na een hele dag stappen, zaaalig.

De laatste avond was meteen ook de leukste. We hadden gereserveerd in een boekenwinkeltje met restaurant. Daar hadden ze elke week een nieuw menu gebaseerd op een boek. Zeer origineel idee naar mijn weten en ook zeer lekker, en aangenaam personeel. Zeker een tip voor moest je Boedapest (nog) eens bezoeken: Könyvbar & Restaurant.

Boedapest zelf heeft maar weinig winkeltjes. Dus de souveniers waren niet meteen de leukste. Maar hey, souveniers zijn souveniers! De thuisblijvers mochten blij zijn. Maar dus om te shoppen, moet je naar weten niet in de hoofdstad van Hongarije zijn.
Hieronder heb ik enkele beelden verzameld van mijn reis. Enjoyyy!

♡ Lies
Ik ben Lies, een 22 jarige student in Gent, internet padvinder, wereldreiziger in wording, koffiedrinkende kattenvriend, vergeetachtige perfectionist, wannabe prinses en liefhebber van alles wat mode uitschreeuwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *